”De VVD heeft een groot belang bij een grote GroenLinks en PvdA”

De campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen is in volle gang. CDA-lijsttrekkers schreven een opiniestuk; linkse partijen polariseren het stikstofdebat. Lijsttrekker Mirjam Sterk van CDA Utrecht geeft uitleg, D66-fractievoorzitter Jan Paternotte is het niet met haar eens. Annabel Nanninga (JA21) maakt zich kwaad over de ‘bedachte tweestrijd’ tussen de VVD en de linkse wolk. En Charlotte Nijs van het EenVandaag Opiniepanel komt met een nieuwe peiling.

Annabel Nanninga maakt zich kwaad over de volgens haar ‘bedachte tweestrijd’ tussen de VVD en de linkse wolk. ”Wat mensen willen weten is wat de volksvertegenwoordigers, of je nou links of rechts bent, gaan doen om de crises op te lossen. Nou wordt er zo’n toneelstukje opgevoerd alsof de kiezer niet helemaal goed bij zijn hoofd is. Met een linkse wolk en dan is de VVD zogenaamd rechts.”

”Dat creëren van die linkse wolk is natuurlijk omdat de VVD en de coalitiepartijen een groot belang hebben bij een grote GroenLinks en PvdA in de Eerste Kamer. Om de stikstofwet, de pensioenwet, de klimaattoestanden en de dwangwet voor asiel erdoor te krijgen. Het is geen tegenstelling, het is nep.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Stikstofpolarisatie

De twaalf CDA-lijsttrekkers doen een oproep om te stoppen met alle polarisatie rondom stikstof. ”Het was gericht aan alle partijen aan de flanken, maar zeker ook aan D66”, zegt Mirjam Sterk. ”Als we echt een succes willen maken van natuurherstel dan kunnen we dat niet zonder de boeren. Elke keer als door D66 vanuit Den Haag het mes op de keel wordt gezet op al die boerengezinnen die met ons proberen mee te denken over hun toekomst, dan zie ik dat het vertrouwen weer hard uit de zaaltjes rent waar wij bezig zijn om met elkaar plannen te maken.”

”Ik vind het moeilijk om dit heel serieus te nemen”, reageert Jan Paternotte. ”Dertig jaar lang mocht er eigenlijk niet gepraat worden over het stikstofprobleem. Dan heb je nu eindelijk een situatie waarin het kabinet zegt dat we het gaan oplossen. Ik zou zeggen als je dan onderdeel bent van het kabinetsbeleid waarin we dat eindelijk gaan aanpakken, ga daar dan voor staan.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen