Nicolien Kroon over de droogte in Europa

Het water van het Gardameer staat abnormaal laag en de normaal witte skipistes in de bergen zijn groen en dor. De lente is nog niet begonnen of Noord-Italië gaat al gebukt onder grote droogte. Ze zijn niet de enige: afgelopen februari was ook in Nederland de droogste in meer dan dertig jaar. We bespreken met weervrouw Nicolien Kroon wat voor problemen dat oplevert.

Het is ongekend droog in Europa. ”Spanje heeft al maatregelen getroffen om te voorkomen dat er water verbruikt wordt voor zaken waarvoor het niet nodig is. Bijvoorbeeld je auto wassen of de tuin sproeien. Frankrijk heeft aangekondigd daar ook over na te gaan denken, want daar is het op dit moment ook al heel erg droog.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

 

Groene pistes

Ook zijn er steeds vaker groene pistes te zien in de winter. ”Dit jaar en afgelopen jaar is er heel weinig sneeuw gevallen. Ongeveer vijftig procent minder dan normaal. Het is niet gezegd dat er nooit meer zoveel sneeuw valt. Het hele klimaat is grillig. Alleen de extremen worden zoveel groter.”

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen