“Er moet een statement in het lied zitten”

Woensdag weten we met welk nummer Mia Nicolai en Dion Cooper de Nederlandse eer gaan verdedigen op het songfestival. Voor het nummer, dat Burning Daylight heet, kreeg het duo hulp van oud-winnaar Duncan Lawrence. Maar is dat ook het recept voor een goed lied? TMF-vj Isabelle Brinkman en songfestivalencyclopedie Tom Mikkers weten hoe je het perfecte liedje maakt.

Vanaf vandaag weten we met welk nummer Mia Nicolai en Dion Cooper afreizen naar Engeland voor het Eurovisie-songfestival. TMF-vj Isabelle Brinkman en songfestivalencyclopedie Tom Mikkers kunnen niet wachten op de onthulling en vertellen hoe je wat hun betreft het beste songfestivallied maakt. “Je moet een statement maken. Het maakt eigenlijk niet uit hoe je dat statement maakt, maar je moet er mensen mee kunnen raken. Het moet opvallen.”

Opvallen

Wat voor statement zou dat dan moeten zijn? “Dat kan bijvoorbeeld politiek zijn, maar het moet in ieder geval opvallen. Je hebt soms van die terugflitsen naar alle nummers en dan ben je alweer de helft vergeten. Die blijven niet hangen, dus er moet iets aan vast zitten”, vertelt Isabelle Brinkman.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen