Wat kan Europa doen om de illegale mensensmokkel te stoppen?

Na de scheepsramp voor de Italiaanse kust, waarbij zeker 62 migranten zijn verdronken, wijst Italië naar Europa. Sinds 2014 zijn er meer dan 20.000 migranten omgekomen of vermist geraakt op de Middellandse Zee. Wat kan Europa doen om de illegale mensensmokkel te stoppen? We bespreken het in Op1 met CDA-Europarlementariër Jeroen Lenaers en rechtsgeleerde Afshin Ellian.

Na de zoveelste ramp met migranten op de Middellandse Zee wordt door Italië naar Europa gewezen. We vragen aan Europarlementariër Jeroen Lenaers wat Europa kan doen om mensensmokkel richting Italië te voorkomen. “In 2015 hadden we een verschrikkelijke vluchtelingencrisis. Dat is inmiddels acht jaar geleden en sindsdien wordt er in Europa gesproken over een oplossing voor het migratiebeleid. We zijn na acht jaar nog niet veel verder, dus in die zin hebben ze gelijk. We moeten daar echt stappen in gaan zetten.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen