Vuilnisophalers gaan staken na de carnaval

In onder andere Maastricht hoeven bewoners na carnaval niet te rekenen op schone straten. In de ene na de andere gemeente legden vuilnisophalers de afgelopen weken de werkzaamheden neer om een betere cao af te dwingen en nu is ook Limburg aan de beurt. Wat moet er precies veranderen? Vuilnisman Maarten Cabaret en Marieke Manschot van FNV schuiven aan bij Op1.

In de ene na de andere gemeente legden vuilnisophalers de afgelopen weken de werkzaamheden neer om een betere cao af te dwingen en nu is ook Limburg aan de beurt. Wat is een beter moment om te staken, dan meteen na carnaval? De vuilnisophalers in Limburg gaan het doen. “Het is het moment om te staken”, zegt Marieke Manschot van het FNV, die ermee betere CAO wil afdwingen.

Twaalf procent

De nood voor een loonsverhoging is hoog, vertelt Maarten Cabaret die moeilijk rond komt met zijn salaris. Daarom is staken voor een verhoging van het loon van twaalf procent broodnodig, want sommige collega’s moeten zelfs kiezen tussen eten of de gasrekening betalen. “Het is onze enige redmiddel, want we worden ondergewaardeerd.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Maarten Cabaret en Marieke Manschot terug.

Vergelijkbare artikelen