“Alle aanvoerders in de eredivisie gaan hun shirt veilen voor Giro555”

In aanloop naar de Giro555-actiedag van woensdag zijn er in het hele land acties om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving in Turkije en Syrië. Wesley Sneijder en oud-voetballer Tarik Divarci hebben een actie opgezet om geld in te zamelen vanuit het betaalde voetbal. Ze schuiven aan samen met Rode Kruis-directeur Marieke van Schaik.

Terwijl de reddingsoperatie in Turkije en Syrië ten einde loopt, worden er hier in het hele land acties georganiseerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor de slachtoffers van de aardbeving. Ook oud-voetballers Wesley Sneijder en Tarik Divarci doen een duit in het zakje. “Alle aanvoerders in de eredivisie hebben afgelopen weekend een speciale aanvoerdersband gedragen en hun shirts worden geveild voor Giro555”, vertelt Sneijder. 

Eén familie

“Binnen 24 uur hebben we het opgezet en iedereen deed gelijk mee”, gaat Sneijder verder. “Het is geweldig.” De recordinternational heeft Tarik Divarci bij de actie ondersteund, maar benadrukt dat dit alles zijn idee was. Divarci: “Er zijn in Nederland veel voetballers met een Turkse achtergrond. We voelen erg met ze mee, want als Turken voelen we ons erg verbonden met elkaar. Vooral in deze dagen zijn we één familie.”

Geen woorden voor

Ook Divarci vertelt dat de animo om aan de actie mee te doen gigantisch is geweest. “Alle aanvoerders uit de eredivisie hebben met de band rondgelopen. Als je ziet hoe warm ik ben ontvangen en hoe groot de animo was, ik heb er echt geen woorden voor. Het is bizar en het doet me zo goed dat mensen dit willen doen voor Turkije en Syrië.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek over de actie voor Giro555 terug.

Vergelijkbare artikelen