Bataclan-overlevende Ferry ging terug naar Parijse concertzaal: ”Het was fijn daar weer te zijn”

Ferry Zandvliet overleefde de aanslag in de Bataclan in Parijs. Dit weekend ging hij samen met Edino van Dorsten, met wie hij een podcast maakt over hoe je ondanks een vreselijk trauma toch alles uit het leven kan halen, voor het eerst terug naar de plek waar hij aan de dood ontsnapte. Ze vertellen erover in Op1. 

Bataclan-overlevende Ferry Zandvliet ging met Edino van Dorsten terug naar de Parijse concertzaal waar in 2015 89 mensen werden vermoord. ”Ik vond het ook wel weer fijn om daar te zijn”, vertelt Ferry. ”Er is geen plek in mijn leven waar ik meer over nagedacht heb dan die plek. Het lokt ook wel weer om daar dan weer te zijn.”

”Er lag al een heel lang een uitnodiging via een Franse lotgenoten-groep. Als er een concert was in de Bataclan, dan kreeg je daar gratis kaartjes voor. Edino en ik maken samen een podcast, en ik vond dat we dat moesten doen.”

”Het was echt een leuke avond. We gingen gewoon naar binnen en voelen hoe het is om daar weer te staan. Ik vond het tof om te zien dat er weer gewoon feest werd gevierd daar.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen