2000 mensen uit mediawereld komen op voor Pim Lammers

Met een paginagrote advertentie in verschillende kranten gaan zeker 2000 mensen uit de boeken- en mediawereld, zoals Ronald Giphart, Floortje Dessing en Frénk van der Linden, hun steun betuigen aan Pim Lammers. Door de doodsbedreigingen trok Pim zich terug als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht. Waarom is deze steun zo hard nodig? Ze vertellen het in Op1.

Meer dan 2000 schrijvers, illustratoren en anderen uit het boekenvak scharen zich achter auteur Pim Lammers. Dit doen ze met een paginagrote advertentie die zaterdag in verschillende ochtendkranten verschijnt. Pim Lammers trok zich vorige week terug als schrijver van het Kinderboekenweekgedicht na het ontvangen van diverse doodsbedreigingen.

In literatuur kan alles

“Ik heb mededogen met deze jonge schrijver die zijn ziel en zaligheid in zijn literatuur legt”, vertelt Ronald Giphart. De schrijver wil met de advertentie opkomen voor de met de dood bedreigde Pim Lammers. “Als collega moeten we aan de wereld duidelijk maken dat literatuur een plek is waar alles kan gebeuren.”

Ook Floortje Dessing is gevraagd om de actie te ondersteunen. “Mij gaat het vooral om het polariseren”, vertelt de presentatrice. “Het is een glijdende schaal waar we op terecht komen. Ik begrijp heel goed dat mensen er moeite mee hebben en dat dat gehoord moet worden. Mensen mogen er absoluut tegen zijn, maar het gaat een lijn over als we het over doodsbedreigingen hebben.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ronald Giphart, Floortje Dessing en Frénk van der Linden terug.

Vergelijkbare artikelen