Beelden van aardbevingen is volgens Peshmerge nog niks met wat er in echt gebeurd

De aardbevingen hebben veel slachtoffers gemaakt en gelukkig zijn er ook velen gered. Maar na vier dagen zijn er ook slachtoffers die nog steeds geen hulp hebben gezien. In Op1 bespreken we het laatste nieuws en hoeveel hoop er nog is voor slachtoffers met Marieke van Schaik van Giro555 en Meltem Halaceli en Peshmerge Morad, die familie hebben in het aardbevingsgebied.

“Het is pijn op pijn, met name voor de mensen in Syrië. Er is al twaalf jaar lang oorlog en daar komt dit bovenop. Alsof de mensen nog niet genoeg geleden hebben”, vertelt Peshmerge Morad. Zijn ouders, die in het zwaar getroffen gebied leven, hebben het overleefd. “Een vriend van mij heeft zijn vader, moeder, zus en broer in een klap verloren. Zijn moeder kon gered worden, maar de hulp kwam te laat. Mensen graven met hun eigen handen, omdat er door de gesloten grenzen geen graafmachines zijn.”

Wat wij online te zien krijgen, is volgens Peshmerge nog niks met wat er in echt gebeurd. “Mijn vader zegt dat wat je op social media ziet, nog niet 1 procent is van de realiteit. Hij kan heel goed spreken, maar was sprakeloos.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug met Marieke van Schaik, Meltem Halaceli en Peshmerge Morad.

Hulp aan Antakya Hatay

Hallo allemaal,

Ik ben Meltem en  mijn moeder is geboren in Antakya, waar de verschrikkelijke aardbeving in Turkije heeft plaatsgevonden. Heel veel mensen en onze families zijn van de ene op de andere dag dakloos geworden, terwijl het buiten koud is. Ik zou de overlevenden, al is het maar…

Read more and donate here. Forward this message to your contacts to help this campaign reach its goal! https://gofund.me/71e197a0

Vergelijkbare artikelen