De bruine kroeg heeft het moeilijk

Hippe juicebars en koffietentjes nemen het straatbeeld over, en dat is slecht nieuws voor de bruine kroeg. Zonde vinden zanger Wolter Kroes en fractievoorzitter Lian Heinhuis van PvdA Amsterdam. In Op1 vertellen ze waarom de bruine kroeg kosten wat het kost behouden moet blijven.

De bruine kroeg heeft het moeilijk. Steeds meer buurtcafé’s veranderen in hippe wine- of juicebars. Of sluiten de deuren. Komt er een einde aan het tapijtje op tafel en de laatste ronde? Niet als het aan Wolter Kroes en Lian Heinhuis ligt.

“Nederlandstalige muziek wordt geboren in de kroeg. Als er geen kroeg was geweest, was er ook geen Hazes geweest”, vertelt Wolter Kroes, die als zanger begon in de kroeg. “Ik stond echt achter de biervaten mezelf om te kleden tot uiteindelijk uitverkochte Ahoys te krijgen. Dat is allemaal in de kroeg begonnen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het gesprek met Wolter Kroes en Lian Heinhuis terug.

Vergelijkbare artikelen