Staatssecretaris Vivianne Heijnen wil totaalverbod op PFAS

PFAS, de verzamelnaam van zo’n 10.000 schadelijke stoffen, moet verboden worden. Daarvoor pleiten Nederland, Duitsland, Zweden, Noorwegen en Denemarken. Hoe komt er een verbod op deze kankerverwekkende stoffen die zelfs rondzweven in onze bloedsomloop? Staatssecretaris van Infrastructuur en Waterstaat Vivianne Heijnen schuift samen met Maarten Remmers van Keuringsdienst van Waarde aan bij Op1.

Staatssecretaris Vivianne Heijnen wil een verbod op PFAS. Ze werkt aan een Europees verbod op deze kankerverwekkende chemicaliën. ”Doordat het in zo veel spullen zit waarmee wij in aanraking komen, stapelt het zich in je lichaam. Want PFAS is een stof die zich niet op een natuurlijke manier afbreekt in je lichaam.”

”Omdat er in steeds meer producten PFAS zit, het zit ook in water en steeds meer in de grond, krijgen we het ook steeds meer binnen. Dat kan schadelijk zijn voor de gezondheid. Daarom pleiten we nu ook voor een totaalverbod.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen