Van Gogh Museum wijdt grote tentoonstelling aan familie Vincent van Gogh

Het Van Gogh Museum wijdt een grote tentoonstelling aan de familie van Vincent van Gogh, die nog steeds een grote rol speelt in het beheer van zijn nalatenschap. In Op1 vertellen familielid Janne Heling en conservator Lisa Smit over de familiebanden en de collectie. Ze nemen een schilderij met een uniek verhaal en nooit eerder vertoonde foto’s mee.

”Het Van Gogh Museum bestaat dit jaar 50 jaar”, vertelt conservator Lisa Smit. ”Wij vonden dat een mooi moment om aandacht te besteden aan onze eigen collectie. In ons geval is het zo dat onze collectiegeschiedenis een hele rijke familiegeschiedenis is omdat de kern van onze collectie rechtstreeks uit de nalatenschap van Vincent en zijn geliefde broer Theo vandaan komt. Aan die familie brengen wij een eerbetoon in deze tentoonstelling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen