Rapper Sticks maakte een nieuwe plaat vol met opmerkelijke samenwerkingen

Hij is een van de pioniers van de Nederlandse hiphop en maakte furore als onderdeel van Opgezwolle. Nu heeft hij een nieuw album vol met opvallende samenwerkingen: rapper Sticks. In Op1 vertelt hij over zijn nieuwe plaat ‘Alles Over Hoop’, en hoe psychiater Dirk de Wachter en Paul de Munnik op zijn album belandden.

Hoop en verbinding zijn de centrale thema’s op het nieuwe album van rapper Sticks. ”Op een gegeven moment kwam ik erachter in deze turbulente tijden die we meemaken, zowel maatschappelijk als in mijn hoofd, dat je alleen maar verder komt wanneer je je wat kwetsbaarder opstelt.”

In het nummer ‘Krassen’ rapt Sticks over angstaanvallen en depressies. ”Het is een dunne lijn. Het vermarkten van je sores wil je voorkomen. Je wil gewoon dat het echt is en dat je open bent. Die lijn vind ik lastig, maar ik vind dat bij dat nummer wel goed gelukt om de eerlijkheid boven alles te laten zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen