Francisco Elson en Sanne van Dongen over LeBron James

Het is zo’n record waarvan gedacht werd dat het nooit meer verbroken zou gaan worden. Toch staat de Amerikaanse basketballer LeBron James op het punt om het magistrale record van Kareem Abdul-Jabbar als topscorer aller tijden van de NBA over te nemen. Over deze bijzondere sportman praten we met ESPN-presentator Sanne van Dongen en oud-basketballer Francisco Elson, die tien keer tegen James speelde.

Het is een kwestie van tijd voordat LeBron James de topscorer aller tijden van de Amerikaanse basketbalcompetitie wordt. ”Hij heeft nog 63 punten nodig. Zijn gemiddelde ligt nu op 30.1 punten per wedstrijd. Dus als je even snel rekent dan duurt het dus nog twee of drie wedstrijden”, aldus Sanne van Dongen.

”Het is heel bijzonder”, zegt Francisco Elson. ”Grootheden zoals Michael Jordan, Kobe Bryant en Shaquille O’Neal hebben dat niet gehaald. Waarschijnlijk vanwege blessures die ze hebben opgelopen. Maar deze man spendeert miljoenen om zijn lichaam helemaal in shape te houden en die flikt het gewoon. Hij is gewoon all around de beste speler die je ooit hebt gezien.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen