Niels van Swaemen en Kaspar van Leek maakten de mooiste straatkunst ter wereld

De muur van een recyclingbedrijf in Tilburg is plotseling wereldberoemd. De muurschildering van het Brabantse kunstenaarsduo Niels van Swaemen en Kaspar van Leek is namelijk uitgeroepen tot de mooiste straatkunst ter wereld. Over het bijzondere kunstwerk vertellen de makers bij Op1.

Deze week werden ze in één klap wereldberoemd. De Brabanders Kaspar van Leek en Niels van Swaemen wonnen de Oscar voor de beste straatkunst. ”Het is een grote muur van 40 x 15 meter”, vertelt Niels. ”Je ziet daarop een vrouw die zweeft in redelijk theatrale kleding die is opgebouwd uit afvalstoffen, plastic en papier. Wat we hiermee wilden laten zien is dat afval niet hoeft te bestaan. Afval kan altijd een tweede leven krijgen. Als we echt iets willen veranderen binnen onze maatschappij, dan moeten we misschien richting een circulaire maatschappij gaan. Of in ieder geval ernaar streven.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Wereldwijd interesse

Het duo geeft aan dat de telefoon sinds het winnen van de prijs roodgloeiend staat met verzoeken vanuit de hele wereld. ”We gaan de komende drie weken gewoon even alles binnen laten komen, en dan gaan we kijken hoeveel tijd we nog hebben dit jaar en hoe we dat gaan indelen.”

”Michigan belde, we hebben contact met Australië. In Europa ook veel, Italië en Ierland. Vanochtend belde de ambassade uit Madrid. Die wilden graag dat beeld van die schildering op de ambassade hangen. Ook de ambassade in Finland belde. Mijn broer woont in Spanje. Die zei dat we in de National Geographic in Spanje stonden.”

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen