Johan Kloet overleefde Watersnoodramp: ”Het zit nog heel diep bij de bevolking”

Zeventig jaar na de Watersnoodramp is strijd tegen het water nog steeds van levensbelang. Daar stond minister Mark Harbers gisteren bij stil, tijdens de nationale herdenking. Hij schuift aan bij Op1 met nabestaande Johan Kloet, die op 6-jarige leeftijd besloot zijn leven te wijden aan de strijd tegen het water.

Nederland herdacht gisteren – precies 70 jaar later – de Watersnoodramp. Johan Kloet maakte het mee en was bij de herdenking aanwezig. ”Zo’n herdenking is nog steeds indrukwekkend. Het zit nog heel diep bij de bevolking.”

”Wat mij het meeste raakt zijn de verhalen van anderen. Je eigen verhalen heb je verwerkt. Maar de verhalen van anderen, die familieleden hebben zien verdrinken, dan probeer je dat in te denken, dan raakt je dat.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Toekomst

Na de emotionele herdenking van de Watersnoodramp is de vraag: kan het nog een keer gebeuren? ”Het deltaplan is afgerond, maar we hebben als sinds jaar en dag het deltaprogramma. Ieder jaar, iedere maand, iedere week kijken we wat we moeten doen om het zo veilig te houden”, aldus minister Harbers. ”Daar komen allerlei nieuwe vragen bij voor de toekomst, waar waterschappen, provincies en Rijkswaterstaat voortdurend mee bezig zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Mark Harbers en Johan Kloet terug. 

Vergelijkbare artikelen