Job Cohen: “9 en 8 zetels: het stelt echt niks meer voor”

Prominente PvdA’ers en GroenLinksers zijn lid geworden van beide partijen. Zo ook oud-partijleider Job Cohen van de PvdA en voormalig GL-politica Andrée van Es. Lukt het de twee partijen om samen de grote uitdager op links te worden?

Dat de PvdA en GroenLinks intensiever met elkaar gaan samenwerken, wordt alsmaar duidelijker. Steeds meer leven worden lid van elkaars partij, waaronder partijprominenten Job Cohen en Andrée van Es. “Er is een clubje, roodgroen heten die, en die zijn druk bezig dit te organiseren. Ik steun ze van harte”, vertelt Job Cohen.

Stellen niks meer voor

Toen Cohen de uitslag van de landelijke verkiezingen zag, wist de oud-partijleider dat er iets moest gebeuren. “PvdA 9 zetels. Dat was al verschrikkelijk, dus ik dacht dat GroenLinks meer zetels zou halen. Nou die kwamen toen met 8. Samen 17 zetels, dan stelt het dus echt helemaal niks meer voor.” Volgens Cohen is het voor het land belangrijk om goed voor ogen te hebben wat de progressieve kant nou precies wil. “Daar moeten we opnieuw over nadenken en daar moet opnieuw energie in worden gestopt.”

“Er moeten plannen gemaakt worden op een zodanige manier dat mensen ook weer vertrouwen krijgen in de progressieve politiek”, zegt het kersverse lid van GroenLinks. “We moeten weer een machtsfactor worden en mee gaan doen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen