Stefan de Vries over de nieuwe rijkste persoon van de wereld: Bernard Arnault

In de luwte is hij de nieuwe rijkste persoon van de wereld geworden: Bernard Arnault. Met bedrijven als Louis Vuitton, Dior en Hennessy verdiende hij een geschat vermogen van 184 miljard euro. Maar wie is hij nou eigenlijk? Europacorrespondent Stefan de Vries weet het, en praat ons in Op1 ook bij over de innige band tussen Macron en Rutte, die elkaar gisteren weer ontmoetten.

”Bernard Arnault is een ondernemer uit het noorden van Frankrijk, die het bedrijf van zijn vader heeft overgenomen in de jaren ’70. Dat heeft hij proberen groter te maken, maar dat lukte niet. Op een gegeven moment kwam hij in contact met Dior, het bekende Franse kledingmerk. Dat was toen noodlijdend. Dat heeft hij toen wat opgekalefaterd. Daarna is hij in zee gegaan met Luis Vuitton, een champagnemerk en een cognacmerk.”

”Het zijn allemaal dingen in het leven die je absoluut niet nodig hebt, maar die wel leuk zijn als ze er zijn. Het waren allemaal bekende oude Franse merken, die het eigenlijk niet meer zo goed deden. In dertig jaar heeft hij al die bedrijven nieuw leven ingeblazen met een hele goede neus voor marketing en imago. Luis Vuitton is nu het duurste bedrijf van Europa. Het is 400 miljard waard. Hij en zijn familie hebben 41 procent.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Stefan de Vries terug.

Vergelijkbare artikelen