”Mislukken fusie is heel vervelend voor John de Mol”

De megafusie van RTL en Talpa is van de baan. Toezichthouder Autoriteit Consument & Markt (ACM) ziet te veel beren op de weg en steekt een stokje voor het mediahuwelijk. De gevolgen hiervan bespreken we in Op1 met voormalig zenderbazen Fons van Westerloo en Tina Nijkamp.

Van Westerloo denkt dat ACM de juiste beslissing gemaakt heeft. ”Als je zo’n groot blok krijgt, dan komt er verschraling. Want het was ondenkbaar geweest dat al die zenders overeind waren gebleven. En ze hadden dan de reclamegelden kunnen dicteren. Die gaan omhoog.”

”Ik denk dat het voor RTL vervelend is, maar voor Talpa is het echt balen. Heel vervelend nieuws voor John de Mol”, zegt Tina Nijkamp. ”Zij hebben natuurlijk geen streamingdienst, en dat is iets wat RTL wel heeft. En dat is een groot gemis.”

Gevolgen voor consument

”De kijker gaat er niks van merken dat het niet doorgaat. Het blijft bij het oude. Het zou voor de kijker veel meer veranderen als er wel een fusie zou komen”, aldus Nijkamp.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Fons van Westerloo en Tina Nijkamp terug. 

Vergelijkbare artikelen