Amalia begint aan haar eerste officiële avontuur als troonopvolger

Prinses Amalia begint aan haar eerste officiële avontuur als troonopvolger. In het jaar dat haar vader precies tien jaar op de troon zit, reizen ze voor een werkbezoek samen af naar de Nederlandse Antillen. Kersvers presentator van het teruggekeerde programma Blauw Bloed Anne-Mar Zwart vertelt met koningshuisdeskundige Jeroen Snel wat we kunnen verwachten.

Bedreigingen

Vanwege bedreigingen moest Amalia vorig jaar haar studentenhuis in Amsterdam verlaten en weer thuis gaan wonen. ”Deze reis is natuurlijk zichtbaar en onzichtbaar op en top beveiligd”, zegt Jeroen Snel. ”Ze blijft de komende tweeënhalve week in het programma van haar ouders. Het is wel verstandig dat het één goed beveiligd clubje is.”

Pr-offensief

”Officieel is de betekenis van deze reis dat Amalia het Caribisch gebied leert kennen en dat ze net zo verliefd op de eilanden wordt als Willem-Alexander. Het is ook de toekomst van de monarchie laten zien. Generatie na generatie heeft die eilanden bezocht. Maar stiekem is dit natuurlijk ook wel een pr-offensief voor ons in het koude Nederland. Wij krijgen alle beelden in geur en kleur te zien, en dat zal ze goed doen.”

”Er is natuurlijk wel wat aan de hand qua populariteit van onze royals. Dat gaat niet zo goed. Ongeveer 50 procent van de Nederlanders is überhaupt nog voor de monarchie. Dus daar valt wel wat te winnen, en ik denk zeker dat dit gaat helpen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Anne-Mar Zwart en Jeroen Snel terug. 

Vergelijkbare artikelen