Ruurd Jelle van der Leij en Ruben Hein toveren braakliggend terrein om tot natuurparadijs

Boterbloemen, boomkikkers en zelfs een zeldzame bandheidelibel. In zes weken tijd toverde natuurfotograaf Ruurd Jelle van der Leij een braakliggend terrein om tot natuurparadijs en het landschap herstelde wonderbaarlijk. Samen met collega vogelaar Ruben Hein probeert hij dat nu op meer plekken voor elkaar te krijgen. Ze vertellen bij Op1 hoe dat gaat.

”Onze gezamenlijke droom is een landschap waar je allemaal kleine miniatuurgebiedjes hebt”, vertelt Ruben Hein. ”Want wat we missen is biodiversiteit. Struiken en heggen zijn een enorme boost voor de biodiversiteit.”

”We hebben inheems plantmateriaal. Allemaal struiken die vroeger door het hele land stonden. Er is 245 duizend kilometer heg verdwenen in Nederland”, zegt Ruurd Jelle van der Leij. ”Het is niet dat we iets nieuws of iets geks doen. Eigenlijk willen we gewoon cultuur-historisch het landschap weer hertellen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Ruurd Jelle van der Leij en Ruben Hein terug.

Vergelijkbare artikelen