“Richard de Mos hangt een celstraf boven het hoofd”

Vandaag start – na ruim 3 jaar onderzoek – de rechtszaak tegen de Haagse oud-wethouder Richard de Mos. Hij wordt samen met zeven anderen verdacht van het vormen van een criminele organisatie, corruptie en het schenden van het ambtsgeheim. Politiek verslaggever bij Omroep West Lot van Bree was aanwezig in de rechtszaal.

Na ruim 3 jaar verscheen exwethouder Richard de Mos voor de rechter op verdenking van corruptie. Politiek verslaggever Lot van Bree was erbij. “Het draaide vandaag om de nachtvergunningen die verstrekt zijn aan horecaondernemers. Het is de vraag of deze ondernemers zijn voorgetrokken door De Mos.”

Celstraffen

“Het Openbaar Ministerie verdenkt Richard de Mos ervan dat een aantal ondernemers in ruil voor donaties invloed kregen op het beleid in Den Haag”, aldus van Bree, die vertelt dat De Mos eventueel een celstraf boven het hoofd hangt. “Of het zover komt, valt nog te bezien. Maar of het nou een taakstraf of een voorwaardelijke straf wordt. Als hij veroordeeld wordt, is het een smet op zijn politieke carrière. Al kan ik me ook voorstellen dat zijn achterban het hem ook weer vergeeft.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen