Tim Hofman is journalist van het jaar

Tim Hofman is uitgeroepen tot journalist van het jaar voor de onthullingen van zijn Youtube-programma BOOS over seksueel grensoverschrijdend gedrag bij The Voice. Op het ontvangen van deze eervolle prijs reageert hij bij Op1.

Tim Hofman is journalist van 2022. Een grote eer vertelt de presentator van onder andere de Youtube-serie BOOS. Zelf denkt hij dat hij dat hij deze prijs een aantal jaar geleden nooit had kunnen winnen. “Het is een titel waar ik een paar jaar geleden naartoe ben gaan groeien. Dat hebben we met het platform BOOS gedaan en met andere dingen die ik maakte, maar ook niet meer maakte. Ik vond het heel eervol dat we vanuit vakgenoten erkenning kregen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Hofman staat bekend als een feminist en probeert daar op zijn eigen redactie ook rekening mee te houden. “Ik ben absoluut een feminist. Het gaat over ruimte maken voor vrouwen en dat is lang niet gebeurd. We proberen om de redactie divers te houden. Dat lukt niet altijd: we hebben nu een hele witte redactie, maar onze eindredacteur is een vrouw, degene daar boven is een vrouw en onze directeur is een vrouw, dus daar ben ik heel blij mee.”

Vrouwelijke presentatrice

Is er dan ook een kans dat BOOS binnen korte tijd door een vrouw gepresenteerd wordt? “Ik denk daar wel vaak over na. Ik ga nu zeggen nee, want het is mijn vak en wat ik nu doe. Ik denk wel vaak na over waar ik ruimte moet maken. Ik denk misschien dat mijn ego er nog niet is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen