Zijn tepels straks geen taboe meer op social media?

Het einde van het tepelverbod op Facebook en Instagram is in zicht. Topless foto’s zijn tot nu toe een groot taboe op beide platformen, maar de eigen raad van toezicht wil daar nu verandering in. Met presentator Raïsha Zeegelaar en influencer Linda de Munck bespreken we waarom moederbedrijf Meta nu toch van gedachten lijkt te veranderen.

Free the nipple: is het eindelijk zover? Facebook en Instagram vinden mannentepels oké, maar vrouwentepels worden standaard van de platforms verwijderd. Daar wordt al jaren tegen gestreden, met
weinig succes. Maar als het aan de Raad van Toezicht van moederbedrijf Meta ligt moet daar snel verandering in komen. “Ik kon het niet geloven”, vertelt influencer Linda de Munck. “Ik dacht dat ik hier nog 10 jaar voor zou moeten strijden.”

Aanstootgevend

Waarom is dit zo belangrijk? “De simpelste reden is dat mannen dit wel kunnen doen en vrouwen als ik niet. Het is gewoon zo oneerlijk”, vertelt de influencer. “Hoe belachelijk is het eigenlijk dat ik een kruisje voor mn tepels moet zetten, omdat dat zogenaamd aanstootgevend is. Vrouwen borsten worden geseksualiseerd. Op een gegeven moment hebben we gewoon bedacht dat borsten sexy zijn en ik zie dat gewoon echt niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen