Deze zomer geen beperking meer op aantal reizigers Schiphol

Ellenlange rijen, geannuleerde vluchten en bergen achtergelaten bagage; de problemen op Schiphol stapelden zich afgelopen zomer op. Wordt het dit jaar beter? De luchthaven maakte bekend dat er deze zomer geen beperking meer zal gelden voor het aantal reizigers. Yteke de Jong, luchtvaartjournalist Telegraaf, vertelt bij Op1 wat we komend jaar kunnen verwachten.

”Vorig jaar was het totale chaos, en dan is het nu in een paar weken ineens opgelost, terwijl de arbeidsmarkt in Nederland nog steeds moeilijk is. In die zin lijkt het een beetje te mooi om waar te zijn”, aldus Yteke de Jong. Vooral bij de beveiligingscontrole konden de wachttijden vorig jaar enorm oplopen. ”Ik krijg wel signalen dat die nu in ieder geval redelijk op orde is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Het grootste probleem voor Schiphol was het personeelstekort, maar er zijn afgelopen tijd veel nieuwe mensen aangenomen. ”Ze moeten nog 100 beveiligers aannemen. 300 beveiligers zitten de komende weken nog in een opleiding. Maar als de meivakantie van start gaat, dan zijn er 700 nieuwe mensen aangenomen in een half jaar tijd. Dat is een enorm knappe prestatie.”

Kijk hier het hele gesprek met Yteke de Jong terug.

Vergelijkbare artikelen