Vjèze Fur kwam zes kilo aan na opnames 3 op reis in Italië

Freddy Tratlehner, bij het grote publiek bekend als Vjèze Fur uit De Jeugd Van Tegenwoordig, gaat op culinaire reis door Italië. Namens het programma 3 op Reis trekt de kookgekke artiest langs plaatsen als Napels, Calabrië en de Italiaanse Eolische Eilanden op zoek naar de beste gerechten en mooiste culinaire tradities. Bij Op1 vertelt hij wat hij allemaal is tegengekomen.

Tijdens de twee weken durende opnames is Freddy, die helemaal gek is van Italiaans eten, naar eigen zeggen tussen de vijf en zes kilo aangekomen. ”Het lekkere van eten is dat je gewoon de plek meemaakt. Dus als iets uit de zee komt dan, en je bent bij de zee, dan smaakt het naar de zee. Je ervaart niet alleen het eten, maar de hele plek. Wat er in de grond zit, wat er in het water zit.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

”Italiaans eten heeft natuurlijk ook veel culturele historie. Het mooie is dat we met de gerechten en het eten het verhaal van het land hebben kunnen vertellen. Ik wilde me vooral onderdompelen in wat er allemaal is daar. Als je in Italië bent geweest, en ook al ben je de hele dag aan het eten, dan kom je nog steeds monden en buiken tekort.”

Kijk hier het hele gesprek met Freddy Tratlehner terug.

Vergelijkbare artikelen