Mirjam Bikker is de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie

Mirjam Bikker is de nieuwe fractievoorzitter van de ChristenUnie. Het Kamerlid volgt de opgestapte Gert-Jan Segers op en wordt daarmee de eerste vrouwelijke leider van de partij. Wat zijn haar plannen? En hoe denkt ze om te gaan met alle problemen die de coalitiepartij voor de kiezen krijgt? 

Mirjam Bikker is de opvolger van Gert-Jan Segers en is daarmee de eerste vrouwelijke leider van de ChristenUnie. Een droom die uitkomt? “Nee, ik heb hier nooit van gedroomd en ik heb hier nooit naar verlangd. Er is een beroep op mij gedaan en ik heb zelfs moeten wennen aan dat idee”, aldus de kersvers fractievoorzitter.

Tijd om te wennen aan dat idee was er overigens weinig. Al is dat volgens Bikker geen groot probleem. “Een beetje ongemak met zo’n functie is misschien ook wel gezond, want je bent in Den Haag voor je het weet alleen maar druk met elkaar. Ik vind het heerlijk om op pad te gaan en mensen te ontmoeten. Laat dat alsjeblieft onderdeel van mijn week blijven.”

Het moet anders

Ook in Den Haag moet het volgens Bikker anders. Best opmerkelijk aangezien de ChristenUnie al jaren in de regering zit. “Ik vind het juist belangrijk om te laten zien wat mijn geloofsbrieven zijn en hoe ik Nederland zie op dit moment. Ik zie dat we jarenlang hebben gekozen voor een teveel ik gerichte samenleving, die voor de kortetermijnoplossingen koos. Als ik kijk naar de harde koppen die tegenover elkaar staan in dit land, dan wil ik dat anders.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Rustig

Bikker wordt in de Tweede Kamer gezien als een stabiel en rustig persoon. “Over het algemeen ben ik inderdaad rustig en wil ik weten hoe dingen zitten voor ik ergens een oordeel over heb. Dat is iets wat ik vast wil houden en wat ik ook in de Eerste Kamer heb geleerd. Je moet goed weten hoe iets zit, bedenken of het de oplossing is voor een probleem en wie de verliezers zijn als je een beslissing neemt.”

Kijk hier het hele gesprek met Mirjam Bikker terug.

Vergelijkbare artikelen