De MAVO moet in een beter daglicht komen te staan

Het imago van de mavo is vaak negatief en daarom moet de opleiding, die vele succesvolle Nederlanders gedaan hebben, in een beter daglicht komen. Daarom portretteerde schrijver Jim Jansen naast oud China-correspondent Bettine Vriesekoop nog twintig andere BN’ers die begonnen op de mavo. 

Paul de Leeuw, Dieuwertje Blok, Dennis Wiersma, Willy Wartaal,Francis van Broekhuizen, Jochem van Gelder en nog heel veel meer BN’ers hebben dit gemeen: ze gingen allemaal naar de MAVO. Toch is het imago van de mavo vaak negatief en dat moet anders, vindt Jim Jansen. “We willen een ode maken aan de mavo, want je kan goed terecht komen.”

Focussen op talent

Ouders vinden het vaak nog steeds een ramp als hun kinderen op het vmbo-t of de mavo terecht komen, maar dat is volgens Jansen de verkeerde manier van denken. “Je moeten naar kinderen kijken en wat hun talenten zijn. Wat kunnen ze? Daar moet je op focussen. De een wordt journalist, de ander psychiater, maar niet iedereen kan evengoed leren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen