Renée Fokker en Jacqueline Blom over Jennifer Coolidge

Seks, drugs en nu ook Golden Globe: actrice Jennifer Coolidge kreeg deze week na meer dan 120 rollen eindelijk de erkenning die ze verdient voor haar rol in hitserie The White Lotus. Wat maakt haar zo’n iconische actrice? En hoe uitzonderlijk is dat, doorbreken op je 61e? Actrices Renée Fokker en Jacqueline Blom praten ons bij in Op1.

”Het is een vrouw die eigenlijk uit het niets opeens een soort hit is in Amerika”, vertelt Renée Fokker. ”Iedereen wil haar vriendin zijn. Terwijl het ook een vrouw is met een enorme rugzak. Dat is zo mooi aan haar. Er zit leven in die vrouw. Als ze speelt zie je gewoon wat ze voelt en wat ze denkt. Ze heeft zelfspot, heeft humor en ze is schaamteloos.’’

”Ze speelt ook een personage wat je helaas heel weinig ziet”, vertelt Jacqueline Blom. ”Een vrouw van 61 met een behoorlijk buikje, heel labiel en onzeker. Op het irritante af. Dat maakt het ook spannend omdat je de hele tijd denkt wat ze nou weer gaat doen. Ze speelt dat meesterlijk.”

Kijk hier het hele gesprek met Renée Fokker en Jacqueline Blom terug.

Vergelijkbare artikelen