Omstreden influencer Andrew Tate enorm populair bij jongens

Hij noemt vrouwen zijn eigendom, vindt dat vrouwen zelf verantwoordelijkheid moeten nemen bij verkrachting, is door vrijwel alle social media in de ban gedaan én wordt verdacht van mensensmokkel. Desondanks blijft influencer Andrew Tate bij mannelijke fans ontzettend populair. Hoe is dat mogelijk? Influencer Mees Wijnants en media pedagoog Jacqueline Kleijer bespreken wat Tate zo aantrekkelijk maakt.

”Hij spreekt ze aan op zijn mannelijkheid, maar hij snapt dat jongens ook eenzaam kunnen zijn”, vertelt mediapedagoog Jacqueline Kleijer over waarom Tata zo populair is bij jongens. ”Hij doet iets heel interessant in de manier waarop hij praat. Hij begrijpt ze, zij begrijpen hem. Hij spreekt ze aan op dat ze rijk kunnen worden en motiveert ze. Hij praat ze uit hun depressie, dat spreekt ze aan.”

”Het maakt eigenlijk niet uit op welke middelbare school ik kom. Of het nou vmbo, havo of een gerenommeerd gymnasium is, er zijn altijd vier of vijf jongens die ongelofelijk fan van hem zijn en hem willen worden.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Mensenhandel en verkrachting

Influencer Andrew Tate zit nu vast in Roemenië op verdenking van mensenhandel en verkrachting. Ook heeft hij omstreden uitspraken gedaan over zijn omgang met vrouwen. Desondanks is influencer Mees Wijnants nog altijd groot fan. ”Hij is onschuldig tot het tegendeel is bewezen. Als hij wordt veroordeeld zal ik mijn standpunten misschien heroverwegen.”

De omstreden uitspraken van Tate zijn volgens Mees allemaal uit zijn verband getrokken. ”Elke uitspraak is eigenlijk een clipje die uit een één uur durende podcast zijn getrokken.”

Kijk hier het hele gesprek met Jacqueline Kleijer en Mees Wijnants terug.

Vergelijkbare artikelen