CEO ProRail: ”Personeelsproblemen in 2023 nog niet opgelost”

Personeelstekort, vertragingen en uitgevallen treinen; voor treinreizigers was 2022 een rampjaar. Er vielen meer treinen uit dan een jaar eerder en op sommige dagen lag meer dan 10 procent van het treinverkeer plat. 2023 wordt volgens CEO van ProRail beter John Voppen niet veel beter. Bij Op1 vertelt hij waarom. 

Afgelopen jaar vielen er meer treinen uit dan andere jaren. CEO van ProRail John Voppen: ”Er is natuurlijk veel gebeurd op het spoor. We hebben stakingen gehad, personeelsproblemen, grote storingen, een enorme storm. Bij elkaar is dat gewoon teveel.”

Komende jaren nog problemen

”Ik verwacht dat 2023 een stuk beter wordt dan 2022. Het zou toeval zijn dat wat ik net vertelde, als dat allemaal weer tegelijk gebeurt. Maar de dingen die daaronder liggen, de personeelsproblemen bijvoorbeeld, die gaan we niet helemaal in 2023 oplossen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

”We hadden echt een tekort aan verkeersleiders bij ProRail, en dat hebben we nog steeds. We zijn er wel in geslaagd om het afgelopen jaar 75 nieuwe mensen aan te nemen, we hebben opleidingen versneld en we hebben een mbo-opleiding gestart om te kijken of we die mensen op een andere manier kunnen trekken. Je ziet dat als je echt de schouders eronder zet, dat je daar verbetering voor elkaar krijgt. Maar dat kost wel een aantal jaren om daar echt te komen.”

Kijk hier het hele gesprek met John Voppen terug.

Vergelijkbare artikelen