Xander Koolman over de ontbrekende contracten van zorgverzekeraars

Patiënten kunnen voor flinke verrassingen komen te staan dit jaar. Honderden contracten tussen zorgverzekeraars en zorgaanbieders zijn nog niet rond voor 2023, waardoor nog niet duidelijk is welke kosten je zorgverzekeraar dekt. Wat kunnen we verwachten? Dat bespreken we in Op1 met zorgeconoom Xander Koolman.

Moet u binnenkort naar het ziekenhuis, naar de kliniek of naar de psycholoog, dan moet u even opletten. Want het kan mogelijk flink in de papieren lopen. Honderden contracten tussen zorgaanbieders en
verzekeraars zijn nog altijd niet rond voor het lopende jaar. En dat kan flinke gevolgen hebben voor de patiënt, vertelt Xander Koolman. “Het kan zijn dat 25 procent niet vergoed wordt en sommige rekeningen zijn tienduizenden euro’s.” 

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen