Jan van Halst transfer van Daley Blind: “Het is sensationeel”

Van contractontbinding bij Ajax naar spelen bij een van de grootste clubs van Europa? Daley Blind vertrekt naar verluidt naar Bayern München, waar de 99-voudig international zijn carrière wil vervolgen. Een goede beslissing? We bespreken in Op1 deze opmerkelijke stap met voetbalanalyticus Jan van Halst.

Een transfer die bijna niemand zag aankomen: Daley Blind verruilt Ajax voor het Duitse Bayern München. Een sensationele stap vindt Jan van Halst. “Hij heeft het de laatste maanden heel moeilijk gehad en verloor zijn basisplaats. Dan is het niet normaal als je zo uit elkaar gaat en dan ook nog naar zo’n topclub gaat, die hoger staat aangeschreven dan Ajax. Dat is sensationeel.”

Lange neus

Een lange neus naar de Amsterdammers dus? “Ja, misschien ook wel naar Nederland. Hij is uitgefloten in zijn eigen stadion, maar ook in andere stadions. Wij zijn er in Nederland niet zo goed in om vedettes helden te laten zijn. Maar dat was hij 100 procent. Ik denk dat hij een van de meest succesvolle voetballers in Nederland van het laatste decennium is geweest. Hij is teruggekomen naar Ajax, heeft daar grote successen gekend en wordt dan uitgefloten. Dat is pijnlijk, vind ik”, aldus Van Halst

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

 

Vergelijkbare artikelen