Zelensky tegen Amerikanen: ”Steun aan Oekraïne geen liefdadigheid, maar investering”

Hij was slechts tien uur in Amerika, maar het werden tien historische uren. Het bezoek van Volodymyr Zelensky aan Washington werd in het grootste geheim maandenlang voorbereid. Met Han ten Broeke bespreken we de speech die de Oekraïense president gaf aan het Amerikaanse congres.

Boodschap aan Republikeinen

In zijn toespraak aan het Amerikaanse congres zei president Zelensky dat de Amerikaanse steun aan Oekraïne geen liefdadigheid is, maar een investering. ”Dat is een antwoord op de sentimenten in de Republikeinse partij die zeggen dat ze erg voor Oekraïne zijn, maar dat ze geen blanco cheque gaan geven. Want dat is bedreigend voor de Oekraïners, want die hebben nog veel meer steun nodig om dat winteroffensief te kunnen overleven.”

”Hij zegt ook dat ze er met een verantwoordelijke manier mee om zullen gaan. Hij zegt hier tegen de westerse wereld: wij horen bij jullie. Jullie hoeven je geen zorgen te maken over corruptie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Han ten Broeke terug.

Vergelijkbare artikelen