René Mioch over de filmklassieker Titanic

Het werd een van de succesvolste films aller tijden: Titanic. Precies 25 jaar geleden was het liefdesverhaal van Jack en Rose voor het eerst in de bioscopen te zien. Wat maakt de film zo iconisch? We praten erover met filmjournalist René Mioch, die destijds de piepjonge Leonardo DiCaprio interviewde over zijn rol.

De film is uiteindelijk ontstaan uit de fascinatie van regisseur James Cameron voor alles wat er in de oceaan gebeurt. ”Hij is op zoek gegaan naar dat wrak en is naar Mexico gegaan om een hele studio te bouwen om dit te gaan doen. Met een budget van 100 miljoen dollar.” Toch leek het er even op dat film niet afgemaakt kon worden. ”Ze hebben de productie even stilgelegd omdat het geld op was. Uiteindelijk heeft de film meer dan 200 miljoen dollar gekost, met drie keer zoveel draaidagen”, aldus René Mioch.

”Doordat het zo slecht ging met die film heeft James Cameron zijn hele salaris in die film gestopt. Uiteindelijk hebben twee grote Hollywood-studio’s, Paramount en Fox, het geld opgebracht om de film af te maken. Met de gedachte dat ze maar hoopten dat het iets zou worden. De film heeft 2,2 miljard dollar opgebracht en op 8 februari wordt ie weer opnieuw in de bioscopen uitgebracht.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen