Hubert Bruls stopt als voorzitter van het landelijke Veiligheidsberaad

Hubert Bruls kreeg een prominente rol in twee van ’s lands grootste crises. Als voorzitter van het Veiligheidsberaad is hij een belangrijk gezicht in zowel de coronacrisis als de asielcrisis. Na zes bewogen jaren neemt Bruls afscheid van zijn voorzitterschap en schuift hij aan bij Op1.

Coronacrisis

Als Bruls terugkijkt op de coronaperiode zegt hij dat hij het fundamenteel nu niet anders gedaan zou hebben. Alleen op bepaalde onderdelen had het misschien anders gekund. ”In 2021 hadden we misschien sneller de deuren open kunnen doen”, kijkt Bruls terug. ”Ook bij de laatste lockdown, vlak voor kerst, voelden we ook wel of het nog wel nodig was met de omikronvariant. Maar aan de andere kant kreeg de regering daarvoor voortdurend het verwijt dat ze altijd te laat waren.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Vertrek

De termijn van Bruls liep in oktober af, maar vanwege de asielcrisis is besloten dat hij nog langer aanblijft, tot 1 april. ”Die overdracht wilden we goed doen. Maar het zou me niets verbazen als dat op 2 april nog steeds gaande is. Maar dan zal ik geen voorzitter meer zijn.”

Kijk hier het hele gesprek met Hubert Bruls terug.

Vergelijkbare artikelen