100.000 stappen: één voor elk vergeten kind

Om licht te brengen in het leven van 100.000 vergeten kinderen, zamelt 3FM Serious Request dit jaar geld in voor stichting Het Vergeten Kind. Vanaf zondag draaien radio-dj Sophie Hijlkema en twee collega’s 24 uur per dag verzoekplaten voor geld, vanuit het Glazen Huis in Amersfoort. Sophie schuift aan samen met Jason Bhugwandass, die uit eigen ervaring weet wat de stichting voor kinderen kan betekenen.

”Het wordt een emotionele rollercoaster”, zegt dj Sophie Hijlkema. ”We worden zes dagen opgesloten. We gaan niet eten en we gaan 24/7 radio maken. En proberen zo veel mogelijk geld op te halen voor Het Vergeten Kind.”

100.000 stappen

Om geld op te halen voor Het Vergeten Kind gaat Jason proberen om 100.000 stappen te zetten binnen 24 uur. “Ik zou het eerst alleen gaan lopen, maar er lopen nu al zeven personen mee. We beginnen op Amsterdam Centraal en dan lopen we via Utrecht naar Amersfoort. Ik hoop dat dat ongeveer 100.000 stappen zijn.”

”100.000 is een symbolisch aantal, want we hebben ongeveer 100.000 vergeten kinderen in Nederland. Dus elk kind krijgt met 100.000 stappen een stap. Als mensen mee willen lopen, dan kunnen die natuurlijk meelopen. De route is bekend. En wat het belangrijkste is, is dat we geld gaan inzamelen om uitjes te faciliteren voor kinderen en ervoor te zorgen dat ze af en toe die geluksmomentjes en die lichtmomentjes hebben.”

Doneren

3FM-dj’s Barend, Sophie en Rob laten zich voor zes dagen opsluiten in het Glazen Huis om geld in te zamelen voor Stichting Het Vergeten Kind. Doneren kan via www.3fm.nl/seriousrequest.

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen