Coen Verbraak volgde twee jaar lang medewerkers van het OLVG

Het is hét stadsziekenhuis van Amsterdam, waar alle culturen van de grote stad elkaar ontmoeten: het OLVG. Twee jaar lang volgde documentairemaker Coen Verbraak het reilen en zeilen van diverse medewerkers. Hij vertelt erover samen met kinderarts Felix Kreier en verloskundige Tiba Spaapen.

Coen Verbraak maakte een docuserie over het OLVG-ziekenhuis in Amsterdam. ”Je merkt dat het heel erg de stad zelf is. Alles komt daar langs. Beroemde mensen uit de grachtengordel, zwervers, mocromaffia. Van alles en nog wat komt daar binnen en dat is fascinerend natuurlijk.”

”Ik heb een stuk of tien hoofdrolspelers gevolgd. Artsen, verpleegkundigen, maar ook bijvoorbeeld een schoonmaker en een beddentransporteur. De mensen die ook heel belangrijk zijn voor het functioneren van zo’n ziekenhuis. Ik wilde die mensen laten zien in hun werk.”

Kijk hier het hele gesprek terug. 

Vergelijkbare artikelen