Barbara werd als kind ontvoerd en verkocht in het Colombiaanse adoptiecircuit

Zeker drie deelnemers van Spoorloos zijn gekoppeld aan de verkeerde biologische ouders, meldt de KRO-NCRV. Een van hen is Barbara Quee. Inmiddels heeft de in Colombia geboren vrouw haar moeder gevonden. Ze schuift samen met Fiona Teggatz, die mismatches helpt hun echte ouders te vinden, aan bij Op1.

Barbara heeft haar biologische moeder alsnog gevonden door de papieren van haar biologische broer, die ze vier weken geleden gevonden heeft nadat ze haar dna afgestaan had aan een wereldwijde databank. ”Daarin werd mijn dna-materiaal gematcht met mijn volle broer. Hij had veel gegevens in zijn adoptiedossier staan over onze moeder, en daarmee konden Fiona en ik haar vinden.”

“Ik hoorde vorige week dat mijn moeder direct na de bevalling heeft gehoord dat ik overleden zou zijn. Dus zij is altijd in de veronderstelling geweest dat ik er niet meer was”, vertelt Barbara. Ze sprak haar moeder vorige week voor het eerst telefonisch. ”Dat was voor haar heel bizar. Wat zeg je voor het eerst tegen je moeder als je haar nog nooit gesproken en gezien hebt?”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kinderhandel

Barbara is als het ware als kind ontvoerd en verkocht, zegt Fiona Teggatz. ”Verkocht voor in het adoptiecircuit. Als aan je moeder wordt verteld dat jij niet meer leeft, wat is dan het belang? Het belang is dan het gewin van het geld. Je gaat zo door de achterdeur naar het kindertehuis en binnen no-time ben je in Nederland.”

Volgens Teggatz gebeuren dit soort praktijken nog steeds bij dezelfde instantie. ”Dat is heel triest, maar we stuiten er nog steeds op. Ook bij relatief hele jonge kinderen. Het gaat dan om mensen die hun kind zijn kwijtgeraakt onder valse voorwendselen. Kinderen zijn uit ziekenhuizen gehaald. Je kan het zo gek niet bedenken. Het is gewoon een nachtmerrie.”

Kijk hier het hele gesprek met Barbara Quee en Fiona Teggatz terug.

Vergelijkbare artikelen