Mo Amrabat: “Het was onbeschrijfelijk”

Heel Marokko zat in spanning, maar helaas kregen de ‘leeuwen uit de Atlas’ het niet voor elkaar. Het team werd in de halve finale uitgeschakeld door titelverdediger Frankrijk. In Op1 bespreken we de wedstrijd met Anis Boumanjal, Saïd Bakkati en Mo Amrabat.

Geen WKFinale voor Marokko. De ploeg ging vanavond strijdend ten onder tegen Frankrijk. Gelijk na de wedstrijd overheerste de teleurstelling, maar die maakte al gauw plaats voor trots. Mo Amrabat, de broer van Marokkaans sterspeler Sofyan, was bij de wedstrijd aanwezig. “Het was onbeschrijfelijk in het stadion, prachtige sfeer en Marokko speelde gewoon een goede wedstrijd.”

Leeuwen uit de kleedkamer

Volgens Amrabat was het balen dat zijn land vroeg in de wedstrijd al op een 1-0 achterstand kwam. “Frankrijk had toen de kans om in te zakken en te counteren. Dat hebben ze heel slim gedaan. Marokko speelde een betere wedstrijd, maar helaas zat er niet meer in.” Dat lag er vooral aan dat de kansen niet werden afgemaakt, vertelt Mo. “Ze kwamen als leeuwen uit de kleedkamer, maakten de ene na de andere actie, maar we kregen het niet voor elkaar om te scoren. Uiteindelijk draait het om de goals; als je niet scoort dan win je niet.”

Trots

Toch overheerst bij de meeste Marokkanen alweer de trots, een daarvan is advocaat Anis Boumanjal. “Er is een tijd van komen en gaan, maar als je op deze manier gaat, met opgeheven hoofd, dan ga je als morele winnaar van dit WK weg hoor.” Oud-voetballer Saïd Bakkati kan zich alleen maar bij de woorden van zijn landgenoot aansluiten. “De jongens moeten gewoon trots zijn op wat ze bereikt hebben. Er kwam een nieuwe trainer, er was een hele korte periode om zo’n team bij elkaar te brengen. Dit is gewoon fantastisch.”

Kijk hier het hele gesprek over de uitschakeling van Marokko terug.

 

Vergelijkbare artikelen