Kees Jansma: “Nederland heeft gewoon erg slecht gespeeld”

Na een slopende wedstrijd, waarin Nederland uit geslagen positie terug wist te komen, werd Oranje uiteindelijk toch uitgeschakeld door strafschoppen. Wat ging er mis? We blikken terug met Kees Jansma, Suse van Kleef en Mo Amrabat, die ook vertelt of zijn broer Sofyan klaar is voor de kwartfinale met zijn Marokko tegen Portugal.

“Het was een bizarre wedstrijd”, begint Suse van Kleef. “Eigenlijk waren de eerste 85 minuten verschrikkelijk, ook om naar te kijken. Het was een krachteloos Oranje. Maar toen kwam de ommekeer en werd het ineens hoopvol. Tussen minuut 85 en minuut 100 hebben we kunnen hopen en daarna zakte het eigenlijk wel weer in vond ik.”

Twee gedachtes

Volgens Van Kleef hinkte Nederland op twee gedachtes aan het begin van de verlenging. “Gaan we doorpakken en erop en erover of gaan we inzakken en weer afwachtender spelen? Het werd het laatste en toen vond ik Argentinië in de verlenging eigenlijk recht hebben op meer. Ze schoten ook nog op de paal. Dan worden het toch nog penalty’s en kan je hopen, maar ik voel toch berusting.”

In berusting kan Kees Jansma zich nog niet helemaal vinden, maar ook hij zag dat Nederland zwak voor de dag kwam in de kwartfinale. “Als je er nuchter naar kijkt, was het natuurlijk top entertainment deze avond. Maar door het sensationele einde vergeten we even dat er gewoon heel slecht gespeeld is door Nederland. Het blijft een dramatische uitschakeling.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen