Volgens Frank Paauw moet de Mobiele Eenheid op de schop

Vernielingen, zwaar vuurwerk en hevige vechtpartijen. De politie krijgt meer en meer te maken met geprofessionaliseerde relschoppers, die steeds minder bang zijn om zwaar geweld te gebruiken. Om die in de toekomst het hoofd te kunnen bieden gaat nu de Mobiele Eenheid op de schop. Politiechef Frank Paauw vertelt vanavond bij Op1 wat er precies moet veranderen.

De politie krijgt de afgelopen jaren steeds meer te maken met georganiseerde demonstranten en relschoppers. Die zijn niet bang om goed georganiseerd geweld te gebruiken tegen politiemannen en daar is de politie niet goed genoeg voor bewapend, vindt chef Frank Paauw. “Het gaat om rubberen kogels en manieren om mensen te verspreiden.”

Paraatheid 2.0

Maar volgens de politiechef gaat het niet alleen maar om extra wapens. “Er zijn nog veel meer dingen te verbeteren. Dan heb je het over de informatievoorziening, de opleidingen, de training en de bewapening in de brede zin van het woord. We willen volgend jaar beginnen met een programma paraatheid 2.0, wat toegespitst is op de hedendaagse demonstranten”, besluit Paauw.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen