”Messi doet verdedigend niks, daar kun je van profiteren”

Laat Lionel Messi ons vrijdag alle hoeken van het veld zien? Of is het team van Louis van Gaal toch te sterk voor de Argentijnen, en nemen we revanche voor de verloren halve finale in 2014? In Op1 blikken we met voormalig international Rafael van der Vaart vooruit op de wedstrijd.

”Ik heb tegen hem gespeeld, maar je kon hem niet pakken. Hij was zo snel. Je wou hem een schop geven, maar hij was al weg voordat je hem een schop kon geven”, vertelt Rafael van der Vaart. Toch is het beste er nu wel vanaf volgens de 109-voudig oud-international. ”Hij is nu toch wat langzamer, hij wandelt nog meer. Maar hij kan nog steeds die beslissende bal geven, vrije trappen schieten. Cristiano Ronaldo moet het hebben van zijn fysiek, van doelpunten maken. Maar Messi is wel veel meer dan alleen doelpunten maken. Hij is gewoon een speler waarvoor je moet oppassen. Maar voor dit Nederlands elftal heb ik wel vertrouwen in.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Eigen kracht

Nederland moet ook vooral van zijn eigen kracht uitgaan, volgens Van der Vaart. ”Wij kunnen ook aardig voetballen, we hebben het alleen nog niet laten zien dit toernooi. En Messi doet verdedigend helemaal niks. Dus daar kun je natuurlijk ook van profiteren.”

”We zijn nu zo gefocust op Messi, maar uiteindelijk hebben wij ook gewoon hele goede spelers. Messi heeft het dit toernooi weer laten zien. Alleen die anderen eromheen, dat is niet heel erg geweldig hoor.”

Kijk hier het hele gesprek met Rafael van der Vaart terug. 

Vergelijkbare artikelen