In de oudejaarsconference van Guido Weijers komen grote thema’s en kleine irritaties voorbij

Guido Weijers breekt een record: dit jaar speelt hij voor de elfde keer een oudejaarsconference. In Op1 blikken we met de cabaretier alvast vooruit op zijn show en blikken we terug op het bewogen jaar.

De boeren, Oekraïne, The Voice, The Queen, Matthijs van Nieuwkerk. Al het grote nieuws van dit jaar komt voorbij in zijn oudejaarsconference, vertelt Weijers. ”Er komen zware onderwerpen voorbij, tegelijkertijd ook kleine irritaties zoals een kartonnen rietje door een plastic dekseltje bij de McDonald’s. Wat heeft dat nou voor nut? En vegans die mij als vegetariërs de les gaan lezen. Dus er zitten wat persoonlijke dingen bij, maar ook grote thema’s.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

De nuance is weg

De cabaretier vertelt niet voorzichtiger te worden met zijn grappen, nu de nuance soms weg lijkt te zijn. ”De nuance van de reactie is weg. Ik ben zelf vrij genuanceerd want ik over elk onderwerp waar ik grappen over wil maken, maak ik grappen over. Ik neem geen blad voor de mond. Maar online gaan mensen helemaal los. Dat is tegenwoordig gewoon de waan van de dag. Je bent voor of tegen, en daar zit niks tussen.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Guido Weijers terug.

Vergelijkbare artikelen