Nederlanders die Oekraïners hebben opgevangen zijn Nederlander van het jaar!

Welke Nederlander heeft zijn stempel op het afgelopen jaar gedrukt? Arendo Joustra, de hoofdredacteur van Elsevier Weekblad, maakt in Op1 de Nederlander van het jaar bekend. Hij schuift samen met de winnaars aan.

We hebben dit jaar niet één Nederlander van het jaar, maar duizenden. Iedereen die het afgelopen jaar ontheemde Oekraïners heeft opgevangen verdient volgens Elsevier Weekblad de prijs. “We vonden het zo mooi dat ze onbaatzuchtig hun huis en hun hart hebben opengesteld voor mensen die vluchtten uit Oekraïne”, vertelt Arendo Joustra. “Het is positief nieuws in alle ellende die we hebben gehad.”

Te veel eer

Ben en Jule zijn twee van de Nederlanders die de titel hebben opgeëist en daar zijn ze maar wat trots op. Ben: “Ik vind het te veel eer, echt. We hebben hele aardige mensen in huis en dat gaat uitstekend. Het kost ook lang niet zoveel moeite als mensen denken.” Jule sluit zich aan bij haar echtgenoot. “Ik vind het ook veel eer, maar ik vind het wel mooi dat al die gastgezinnen in het zonnetje gezet worden. Bij ons gaat het vanzelf en kost het niet veel moeite, maar ik weet ook dat het soms wat ingewikkelder is.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen