Owen Schumacher en Paul Groot over Scrooge Live

Sinterklaas is nog niet het land uit maar we gaan al volop door met de volgende traditie. In ‘Scrooge Live’ wordt het iconische kerstverhaal over Ebenezer Scrooge, naar A Christmas Carol van Charles Dickens, tot leven gebracht door bekende acteurs en zangers. Dit jaar zijn er hoofdrollen weggelegd voor het bekende Koefnoen-duo Owen Schumacher en Paul Groot. 

Terwijl we bijna Sinterklaas uitzwaaien, gaan we alweer door naar de volgende traditie. Aanstaande zondag trapt Scrooge-Live de kerstperiode af met Paul Groot als de gierigaard en Owen Schumacher als zijn nichtje. “Ik heb vooral gezocht naar hoe hij zo geworden is”, vertelt Paul Groot. “Ik moest heel erg denken aan eenzame mensen. De kerstperiode is natuurlijk niet leuk als je eenzaam bent. Ik denk dat het een soort afweermechanisme van hem is, omdat hij zich gewoon heel eenzaam voelt.” 

Stichting kinderhulp

In de show wordt ook de actualiteit betrokken. “De actualiteit zit vooral bij de verteller. Die maakt veel actuele grappen en in de show zelf hebben we het meer verdekt verwerkt”, aldus Groot. Het is op het moment natuurlijk niet de gezelligste tijd, met oorlog, corona en noem zo maar op. Is het in de show dan ook een en al treurnis? Paul Groot: “We proberen dat natuurlijk wel een beetje te doseren. Het moet wel een leuk programma blijven. Het is al een ernstige zaak waar we het programma voor maken. Dat is voor stichting kinderhulp.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen