Sander de Kramer over zijn project ‘Kachels voor Oekraïne’: “Ik heb echt horrorverhalen gehoord”

Vrijdag kwam Sander de Kramer met een lege touringcar terug uit Oekraïne. Een week eerder vertrok de journalist met een buslading kachels naar het oorlogsgebied om Oekraïners van warmte te voorzien. In Op1 vertelt Sander over zijn project ‘Kachels voor Oekraïne’.

Vorige week vertrok Sander de Kramer met een buslading kachels naar het oorlogsgebied om Oekraïners van warmte te voorzien. “Dit was nog de kick-off. Mensen gaan anders gewoon doodvriezen. Ik heb echt horrorverhalen gehoord.”

“Ik sprak een weduwe die een bombardement op haar flatgebouw had in Boetsja. Alles was kapot. Ik denk dat tachtig procent van de stad is platgebombardeerd.” Haar man is daarbij om het leven gekomen. Het huis was een grote ravage, zag Sander. “Overal zag je gaten in de muren. Het was gewoon een open lucht huis. De ramen waren eruit geblazen en zij zat daar als weduwe met haar dochtertje van zeven jaar. Het raakt me echt als ik dat zie.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen