Mariska werd in een keer een mantelzorger

Dat mantelzorgen een enorme impact heeft op je leven weet Mariska Westenbroek als geen ander. Ze verzorgt haar door een herseninfarct getroffen man, haar vier kinderen en ze werkt nog in de zorg. In de documentaireserie ‘Kanaal Sociaal’ volgt Nelleke Koop naast Mariska vijf andere mantelzorgers waar ze in Op1 over vertellen.

Mantelzorgers zijn vaak onbetaald en verlenen hun zorg naast hun werk of andere verplichtingen. Dit kan een grote belasting zijn voor mantelzorgers, die vaak veel tijd, energie en emotionele steun moeten geven aan de persoon die zij verzorgen. Dat weet Mariska als geen ander. Ze verzorgt haar door een herseninfarct getroffen man, haar vier kinderen en ze werkt nog in de zorg. “Mijn oude leven is totaal weg. In een keer ben je mantelzorger geworden. Dat is heel moeilijk. Je hebt toch een andere man teruggekregen, en toch ook weer niet.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen