Kees Jansma, Rocky Hehakaija en Robert Maaskant over het WK voetbal

Gaat Oranje de kwartfinales van het WK voetbal bereiken? Daarvoor moet het morgen zien af te rekenen met de Verenigde Staten. We blikken vanavond vooruit op de wedstrijd met voormalig Oranje-perschef Kees Jansma, oud-voetballer Rocky Hehakaija en met voetbaltrainer Robert Maaskant, die in Amerika samenwerkte met de Amerikaanse bondscoach Gregg Berhalter.

Oranje treft vandaag in de achtste finale de Verenigde Staten. Moet er iets veranderd worden in de opstelling? Rocky Hehakaija vindt van wel. “Ik zou graag Xavi Simons zien spelen.”

Het WK voetbal 2026 zal een historisch toernooi zijn, aangezien het de eerste keer is dat het toernooi wordt georganiseerd door drie landen: Canada, Mexico en de Verenigde Staten. Voetbaltrainer Robert Maaskant werkte in Amerika en weet hoe ze daar spelers opleiden. “Amerika heeft een selectie samengesteld die over 3,5 jaar, als ze de host zijn van het WK, op z’n top moet zijn.”

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek terug.

Vergelijkbare artikelen