Pardon Taguzu en Ilja Gort over het wereldkampioenschap wijnproeven

Vier mannen vluchtten uit Zimbabwe met nul kennis van wijn. Toch vormden ze een aantal jaar later een team op het wereldkampioenschap wijnproeven. Hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen? Deelnemer Pardon Taguzu en wijnboer Ilja Gort vertellen over dit bijzondere verhaal.

Een opmerkelijk en aandoenlijk verhaal. Vier Zimbabwanen, gevlucht voor armoede en ellende, die nog nooit van hun leven één glas wijn hadden gedronken. En nu behoren tot de beste kenners van de wereld. Sterker nog: ze deden mee aan de Olympische Spelen van het wijnproeven. Hoe ze dat voor elkaar kregen, is nu te zien in de documentaire Blind Ambition.

“Ik was pas 25 toen ik mijn eerste slok wijn nam. Dat was toen ik in 2013 naar Zuid-Afrika ging”, vertelt Pardon Taguzu. In negen jaar is hij gegroeid tot sommelier en wijnimporteur. Daar moet je volgens Pardon wel een talent voor hebben. “Je moet het wel trainen en ontwikkelen.”

Ilja Gort, Nederlands bekendste wijnboer, liet in Op1 deelnemer Pardon Taguzu twee wijnen proeven en is onder de indruk. Hij is onder de indruk van Pardons expertise. Kijk daarvoor de video hieronder.

Om video’s van YouTube te kunnen tonen dienen Sociale Media koppelingen geaccepteerd te worden.

Cookie instellingen

Kijk hier het hele gesprek met Pardon Taguzu en Ilja Gort over het wereldkampioenschap wijnproeven terug.

Vergelijkbare artikelen